TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nyomozás a Zöldligetben

2019. 04. 09. 11:20 | HÍREK

Alsós szakmai műhely

Egyik eseményünk a Baptista Iskolák alsós szakmai műhelye volt.  Nagy örömünkre több iskolából is érkeztek  pedagógus kollégák.
A megnyitó után két bemutató órát láthattunk. Az első egy matematika óra volt, melyet Bálintné Nagy-Kaszap Ditta kolléganőm tartott a 2.a osztályosoknak. Bemutatta, hogyan használja az IKT eszközöket matematika órán. A mai gyerekeknek nagyon fontos, hogy a tanulás során is találkozzanak a számítástechnika legújabb vívmányaival, és használhassák is azokat a tanulási folyamatban. Rengeteg ötletet, segítséget adott nekünk.

A második bemutató órát a 4.c osztályban láttuk, egy magyar órát, ahol a kreativitás fejlesztését mutatta be a tanító. Karácsonyné Kéki Andrea már első osztálytól használja a drámapedagógia eszközeit. Az utolsó projektjük az űrhajózás volt. Sokféle munkaformában összegezték a projekthét ismereteit. Bámulatos, hogy milyen bátrak, ügyesek és kreatívak voltak a gyerekek! Mindannyian nagyon élveztük az órát!

„A problémáról való beszélgetés problémákat szül. A megoldásról szóló beszélgetés megoldásokat:”
Ezekkel a gondolatokkal folytattuk a délutánt. A megoldásközpontú tanításról hallhattunk előadást Anditól. Rávilágított, hogy a gondolkodásunkon, a nyelvi eszköztárunkon is változtatnunk kell, hogy hatékonyabbak legyünk. Ezeket próbáltuk alkalmazni különböző szituációkon keresztül.

 Nagyon vidám és hatékony volt az egész nap. Köszönöm mindkét kolléganőmnek, hogy megosztották velünk a tudásukat, tapasztalataikat. Sokat tanulhattunk tőlük. Karácsonyné Kéki Andinak külön köszönjük, hogy tréningjeivel igyekszik segíteni a kollégákat. Hálás vagyok, hogy ezt a kincsét a saját iskolájában is megosztja.

Papp Sándorné

                                                                                                     hitéleti-nev. ig.h.

 

 

 

 

Zöldliget Történelmi Vetélkedő


Immáron harmadik alkalommal szervezte meg intézményünk a baptista fenntartású iskolák tanulói számára történelmi versenyét. Ettől az évtől kezdve próbaképp a környező iskolák részére is meghirdettük vetélkedőnket. Örömmel fogadtuk az innen érkező nevezéseket is.

A levelezős forduló eredményeképpen 8 településről 24 csapat, összesen 72 diák jutott a döntőbe. Tiszaszalkáról, Tiszaroffról, Kisújszállásról, és Pécsről érkeztek hozzánk csapatok felkészítő-tanáraikkal a megmérettetésre. A környező települések iskoláit Kápolnásnyék és Pusztaszabolcs általános iskolásai, valamint a velencei gyerekek képviselték. Sajnos a továbbjutott sárosdi tanulók más irányú kötelezettségeik miatt nem tudtak jelen lenni a versenyen.

A döntőben a gyerekek évfolyamonként az ajánlott szakirodalom alapján készített játékos feladatokat, rejtvényeket oldottak meg.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a Baptista Szeretetszolgálat meghívott vezetői és Czuppon István igazgató úr adták át a díjakat a vetélkedő csapatoknak. Zöldligetes diákjaink kimagasló teljesítményt nyújtottak. Iskolánk csapatainak tagjai voltak: Benkő Rebeka, Gőgös Kincső, Lingsch Lola, Fábián Letícia, Márki Lili, Bakos Luca, Molnár – Bodó Ajsa, Horváth Szelina, Hérics Rebeka, Faragó Bíborka, Grozeva Szonja, Zsombók Imola, Bán Panna, Novák Benedek, Domak Zoltán.

 

Szívből gratulálunk!

Szigetközi Tímea

szervező

 

Nyomozás a Zöldligetben

 

Idén harmadik alkalommal rendeztük meg országos angol nyelvi versenyünket harmadik és negyedik osztályos tanulóknak. A feladatok megoldása során a gyerekek egy képzeletbeli nyomozásba csöppentek, ahol a kis detektíveknek egy gyémánt nyaklánc eltűnésének rejtélyét kellett kinyomozniuk, és a verseny végére kézre keríteni a tolvajt.

Tizenhárom iskola összesen 112 két tanítási nyelvű programban tanuló diákja mérhette össze tudását ezen a késő márciusi délelőttön. Iskolánkat három csapatban 12 tanuló képviselte: Dudra Dorottya (4.a),  Simon Lilien (4.c), Piniel Bertalan (3.a), Bátor- Unger Emese (3.c); Dombi Ákos (4.a) , Szigeth Réka (4.c), Maresquier Alex (3.a), Márkus Hanna (3.c); Pósa Petra (4.a),  Füst Molnár Milán (4.c), Sipos Zsófia (3.a), Virga Vanessza Vendi (3.c). Igen szoros versenyben az első csapat a negyedik, másik két csapatunk pedig holtversenyben az ötödik helyet szerezték meg a 28 induló csoport közül.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a kollégáink által nyújtott rengeteg segítséget, a versenyző gyermekek szüleinek a támogatást, a gyerekeknek pedig a felkészülésbe fektetett energiát és lelkesedést!

A Szervezők:

Keresztesi Orsolya, Lakatos Samantha, Leah Mahner, Gőgös Andrea

(A csatolmányban küldött, ez alkalomra készült paraván – festmény Elbert Tamás kollégánk munkája.)

Gőgös Andrea

 

 

 

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.

Alakuló értekezlet, munkaközösségek, munkacsoportok értekezlete - Osztályozó- és javítóvizsga konzultáció

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE