TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Oktatási sikertörténetté válik az iskola a faluban, amit mindenki a romagyilkosságok miatt ismer

2024. 01. 22. 14:03 | HÍREK

https://telex.hu/belfold/2024/01/20/dw-tatarszentgyorgyi-iskola-felzarkoztatas-fejlesztes-hatranyos-helyzetu-roma-gyerekek

 

Prievara Tibor, aki egy budai elit gimnázium angoltanára, Örkényből biciklizik át minden csütörtökön órákat tartani Tatárszentgyörgyre. A kétezer fős falut a legtöbben a 2009-es romagyilkosságok miatt ismerik, pedig azóta rengeteg pozitív változás történt itt. A DW a helyi iskoláról készítette a legújabb videóját.

A faluban most is sok roma család lakik rossz körülmények között, a helyi iskola tanulóinak 60 százaléka hátrányos helyzetű családból jön, mégis vannak köztük kitűnő tanulók, mint például az alsó tagozatos Gabriella, akinek a kedvenc tárgya a matek, és rendőr szeretne lenni.

Az iskolát 2021 óta a Baptista Szeretetszolgálat tartja fenn, céljuk kezdetektől a szegregáció megállítása volt, de az utóbbi időben már a tehetséggondozásra is jut erőforrás. A gyerekek fejlesztése már az óvodában elkezdődik, Borbásné Pucsok Tímea fejlesztőpedagógus Nyíregyházáról jár át, hogy segítsen olyan alapdolgokat megtanulni a gyerekeknek, amelyeket otthon a szülőktől nem tudnak.

Prievara azzal illusztrálja, milyen szakadék tátong az oktatásban, hogy elmeséli: egy budapesti iskolában a kubai rakétaválság kapcsán kell a diákoknak 45 percen keresztül angolul érvelniük, miközben Tatárszentgyörgyön most azt tanulják, hogyan tegyenek át egyes szám első személyből harmadikba egy igét. Ha az utóbbi sikeres, azt mégis nagyobb pedagógiai sikernek éli meg.

A teljes videó a baptisták iskolájáról IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG.

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

Holokauszt napja

25.
FEBR.

Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

25.
FEBR.

Megemlékezés a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

26.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE