TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Országos Bibliaismereti Verseny 2023.

2023. 04. 24. 13:22 | HÍREK

“Boldog, aki olvassa…” (Jelenések könyve 1,3)

 

Kétszáz versenyző gyermek szólaltatta meg a kereszténység ezen alapüzenetét 2023. április 21-én.  Különleges kalandra hívtuk idén már nyolcadik alkalommal tizenöt baptista iskola ötven csapatát.  A verseny nem titkolt célja segíteni a gyermekeket abban, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást.

Versenyünket Dr. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ főigazgatója nyitotta meg. Majd Paróczi Zsolt, a Magyarországi Baptista Egyház oktatási szaktitkára mondott bátorító, igei üzenetet a résztvevőknek. Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat hitéleti főigazgatója imában kért áldást rendezvényünkre.

A diákoknak izgalmas csapatszintű verseny kezdődött ezen az áldott napon. A lexikális tudásra alapozottan, de a logikai képességeket, az egyéni kreativitást valamint a közös munkát, kooperációt is nagyban igénybe véve kértük számon a csapatokon a felkészülés eredményességét.

Iskolánk színjátszó csoportjának, valamint Balogh Benjamin 8. osztályos tanulónak  köszönhetjük a délután fénypontját. A színjátszósoktól Túrmezei Erzsébet: Az égi asztal című előadását nézhettük meg, nyolcadikos diákunk pedig Pintér Béla Jézus, Te vagy minden álmom című dalát énekelte el.

Francois Boudreau kanadai bűvész-evangélista műsora egyaránt elbűvölte a kicsiket és a nagyokat is. A lélegzetelállító mutatványok segítségével közvetítette az evangélium üzenetét a gyermekek számára.

Ebben az esztendőben a versenyre és felkészülésekre a következő mottót választottuk: „Gyönyörködj az Úrban és megadja szíved kéréseit.”  Nemcsak egy idézet volt ez, hanem egyfajta életérzés is. Hiszen a hívő keresztény minden kérésével, bizalommal fordulhat az Úrhoz. Ő viszont nálunk jobban tudja, mire van szükségünk. Csak jókat ad nekünk – nem ami szerintünk jó - magunknak - hanem ami szerinte jó nekünk. 

Mindent összegezve mit is mondhatnánk? Hálásak vagyunk, hogy egy olyan közösségnek vagyunk a tagjai, amely családként törődik velünk. Hálásak vagyunk, hogy a gyermekek arcára ragyogó mosolyokat varázsolhattunk.

                                                                                   Deák Ágnes

                                                                                    István Király Baptista Általános Iskola- igazgató

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályozóvizsgák 9-11.évfolyamokon

01.
JÚN.

Belső vizsga 9/kny évfolyam

01.
JÚN.

Szülői értekezlet 3.

01.
JÚN.

Felvételi jogorvoslat vége

01.
JÚN.

Felvételi jogorvoslat vége

01.
JÚN.

Nagycsoportosok búcsúztatása

01.
JÚN.

Osztálykirándulások

01.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE