TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Petőfi 200 a Cserepka Iskolában

2023. 01. 19. 09:37 | HÍREK

Pannon TV riport: https://www.youtube.com/watch?v=PyVVveapYX0&t=4s

 

Petőfi Sándor születésének bicentenáriumát ünnepelve a Cserepka Iskola közössége rendhagyó projektnapot valósított meg, ilyen módon kapcsolódva a Petőfi 200 emlékév országos programsorozataihoz.

Petőfi Sándor mindamellett, hogy megkerülhetetlen része a magyar oktatási tananyagnak, nevét és verseit szinte mindenki ismeri, hiszen a forradalmár költő alapjaiban határozta meg a későbbi magyar kultúrát és emlékezetet. Életének szinte minden mozzanatát ismerjük, csak éppen annak pontos kezdetét és végét nem, így alakja mára olyanná vált, mint a mitikus hősöké, akiknek nincs időbeliségük.

Az esemény célja legfőképpen az volt, hogy speciális módon elevenítsük fel a költő alakját úgy, hogy lehetőség szerint a kikapcsolódás és a tanulás egyensúlya megvalósuljon, rendhagyó jellegét pedig a változatos programok sokasága és a poéta életének kevésbé ismert adatainak megismerése jelentette.

A tanulók a délelőtt folyamán összemérhették tudásukat egy háromfordulós kvízverseny végső, szóbeli döntőjében, amelynek során bizonyították felkészültségüket, és lelkesedésükkel emelték a program színvonalát. Ötödikes tanulóink a Nemzeti dal keletkezéséről szóló jelenetet adták elő a kisebbeknek. Emellett szavalóversenyen vettek részt a felsős diákjaink, ahol Koszta Gabriella színésznő segítette a zsűri munkáját.

A Petőfi Irodalmi Múzeum pedagógusai interaktív foglalkozásokkal elevenítették fel a János vitéz hangulatát, továbbá szintén a PIM bocsátotta rendelkezésünkre az „Átröpülök hosszában hazámon” című 14 panelből álló tablókiállítást is.

Egyéb helyszíneinken rendhagyó irodalomórák, társasjáték, Activity-, Kahoot, „Legyen ön is milliomos!” és sportvetélkedők, Romantika, néptánc és kézműves foglalkozások, valamint huszárjátékok valósultak meg közös daltanulással egybekötve.  A nap során egy diákunk Petőfi Sándor bőrébe bújt, hogy a tanulóink testközelből ismerhessék meg a szerző munkásságát, személyiségét. A projektdélelőttöt a Kávészünet együttes megzenésített Petőfi versek előadásával zárta.

Örömteli tapasztalat számunkra, hogy a sportiskolai képzéssel egyidejűleg egyre fokozódó érdeklődés övezi a humán tudományokat is. Meggyőződésünk, hogy az ehhez hasonló különleges rendezvények alkalmával minden résztvevő az érdeklődésének megfelelően profitálhat.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Naplók ellenőrzése

29.
JAN.

Nyílt napok (leendő általános iskolások részére)

30.
JAN.

Félévi tantestületi értekezlet tanítás nélküli munkanap

30.
JAN.

Központi felvételi vizsga eredményéről értesítéskiküldése

30.
JAN.

Félévzáró nevelőtestületi értekezlet

30.
JAN.

Szülői értekezletek az alsó és felső tagozaton

30.
JAN.

Szülői értekezletek az alsó és felső tagozaton

30.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE