TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Petőfi 200 a Cserepka Iskolában

2023. 01. 19. 09:37 | HÍREK

Pannon TV riport: https://www.youtube.com/watch?v=PyVVveapYX0&t=4s

 

Petőfi Sándor születésének bicentenáriumát ünnepelve a Cserepka Iskola közössége rendhagyó projektnapot valósított meg, ilyen módon kapcsolódva a Petőfi 200 emlékév országos programsorozataihoz.

Petőfi Sándor mindamellett, hogy megkerülhetetlen része a magyar oktatási tananyagnak, nevét és verseit szinte mindenki ismeri, hiszen a forradalmár költő alapjaiban határozta meg a későbbi magyar kultúrát és emlékezetet. Életének szinte minden mozzanatát ismerjük, csak éppen annak pontos kezdetét és végét nem, így alakja mára olyanná vált, mint a mitikus hősöké, akiknek nincs időbeliségük.

Az esemény célja legfőképpen az volt, hogy speciális módon elevenítsük fel a költő alakját úgy, hogy lehetőség szerint a kikapcsolódás és a tanulás egyensúlya megvalósuljon, rendhagyó jellegét pedig a változatos programok sokasága és a poéta életének kevésbé ismert adatainak megismerése jelentette.

A tanulók a délelőtt folyamán összemérhették tudásukat egy háromfordulós kvízverseny végső, szóbeli döntőjében, amelynek során bizonyították felkészültségüket, és lelkesedésükkel emelték a program színvonalát. Ötödikes tanulóink a Nemzeti dal keletkezéséről szóló jelenetet adták elő a kisebbeknek. Emellett szavalóversenyen vettek részt a felsős diákjaink, ahol Koszta Gabriella színésznő segítette a zsűri munkáját.

A Petőfi Irodalmi Múzeum pedagógusai interaktív foglalkozásokkal elevenítették fel a János vitéz hangulatát, továbbá szintén a PIM bocsátotta rendelkezésünkre az „Átröpülök hosszában hazámon” című 14 panelből álló tablókiállítást is.

Egyéb helyszíneinken rendhagyó irodalomórák, társasjáték, Activity-, Kahoot, „Legyen ön is milliomos!” és sportvetélkedők, Romantika, néptánc és kézműves foglalkozások, valamint huszárjátékok valósultak meg közös daltanulással egybekötve.  A nap során egy diákunk Petőfi Sándor bőrébe bújt, hogy a tanulóink testközelből ismerhessék meg a szerző munkásságát, személyiségét. A projektdélelőttöt a Kávészünet együttes megzenésített Petőfi versek előadásával zárta.

Örömteli tapasztalat számunkra, hogy a sportiskolai képzéssel egyidejűleg egyre fokozódó érdeklődés övezi a humán tudományokat is. Meggyőződésünk, hogy az ehhez hasonló különleges rendezvények alkalmával minden résztvevő az érdeklődésének megfelelően profitálhat.

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Év végi zárás a 9-12.évfolyamokon

18.
JÚN.

Év végi osztályozó értekezlet

18.
JÚN.

Tanévzáró osztálykeretben

18.
JÚN.

DÖK nap

18.
JÚN.

9-11. évfolyam osztályozó konferenciák

18.
JÚN.

Egészségnap (projektnap)

18.
JÚN.

Legfittebb Széchenyista verseny

18.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE