TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Segítség, segélyek

2022. 03. 16. 12:19 | HÍREK

A Baptista Szeretetszolgálat majdnem minden iskolája gyűjtőpont, így a velencei iskola mindkét épületében gyűjtik a tartós élelmiszereket, ruhákat, tisztálkodási eszközöket, pelenkát és egyebet, ami hasznos lehet.  

Az ukrán-orosz háború miatt elindult a hatalmas menekült áradat Magyarországra. Nekünk, akik a szeretetszolgálat iskolája vagyunk, természetes volt, hogy elindítjuk a segítségnyújtást, gyűjtést. Az iskolánkba járó gyermekek családjai rengeteg felajánlást, adományt küldtek már! Nagyon hálásak vagyunk a sok felajánlásért. Iskolalelkészünk, Kovács Dániel vállalta a székesfehérvári baptista gyülekezettel az adományok összegyűjtését, a pákozdi logisztikai központba szállítását.

Az egyik kollégánk befogadott egy négygyermekes ukrán családot. Két gyermekük már a 2. a osztályba jár. Elindult a családnak a gyűjtés, csodálatos volt megtapasztalni, hogy mennyi család adakozott. Érkeztek ruhák, cipők, kerékpárok, autó használati felajánlás. Kaptunk pénzt, hogy a gyerekeknek minden tankönyve meglegyen! Küldtek be édességet, péksüteményt, tartós élelmiszert, a hivatali ügyintézésben segítséget.

Olyan megható volt látni azt, hogy egy kis elsős kislány saját tolltartóit megtisztította, telerakta színesekkel, egy zacskót pedig édességgel töltött meg. Reggel szólt, hogy ezt a lányoknak hozta, akik az iskolánkba járnak. Délután pedig ő adta át nagy boldogan.  Ilyen a cselekvő szeretet, amely ad, nem vár viszonzást. Kollégák jelezték, hogy szívesen segítenék a logisztikai központ munkáját.

Érkezett egy négy fős amerikai csapat, akik a logisztikai központban dolgoznak. A csapat tagjai hetente váltják egymást. Ők saját költségükön jönnek, fizetik az ellátásukat, azért, hogy segítsék a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, Isten gyermekeiként szolgáljanak a menekültek felé.

Amikor értesültünk arról, hogy Sárosdra is érkeznek menekültek, ismét hatalmas adomány érkezett a szülőktől. Nagyon hálásak vagyunk minden segítségért! A segítő szándék folyamatos, lakhatást, tolmácsolást ajánlanak fel a szülők és a pedagógusok. Nagyon örülünk neki, hogy iskolánk családjai, pedagógusai ennyire segítőkészek. Isten áldja és őrizze őket!

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” Galata levél 6. 9.

 

                                                                                                Papp Sándorné Zsóka

                                                                                                          hitéleti ig.h.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

19.
AUG.

Javítóvizsgák

21.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

21.
AUG.

Javító,- pótló-, és osztályozóvizsgák

22.
AUG.

Tanárok első munkanapja

22.
AUG.

Nevelési év záró-nyitó értekezlet

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE