TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Színjátszó Találkozó a Nagykun Baptista Oktatási Központ Kossuth Lajos Általános Iskolai Tagintézményében

2019. 05. 17. 16:57 | HÍREK

2019. május 10-én VI. alkalommal került megrendezésre Kisújszálláson a Baptista iskolák Országos Színjátszó Találkozója, ahol hat település 9 csoportja adott elő különböző műfajú jeleneteket.

A találkozó megnyitóját a városunkban működő Baptista Szeretet Szolgálat Egyházi Jogi Személy által fenntartott óvoda Béla király úti tagintézményének nagycsoportos gyermekei adták, akik matróz táncukkal mosolyt csaltak a vendégek arcára. Rendezvényünket Dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató úr is megtisztelte. A megnyitót a Nagykun Baptista Oktatási Központ Filmek a tánc nyelvén című produkciója zárta, amely hatalmas sikert aratott és egyben rá is hangolta a színpadi játékra a gyerekeket.

A gyerekek (…) a játék élvezetéért játszanak oly elmélyülten: az igazi tevékenységek felnőttkorban is önmagukban jutalmazók. /Szendi Gábor/

Az iskolai színjátszás régi időkre nyúlik vissza. Más bőrébe bújva érzéseket kelteni, elgondolkodtatni a nézőket ez mindig feladata a színésznek és a rendezőnek is. Itt amatőr gyerekek játékában gyönyörködve láthattunk tisztességes nyuszi lányt, népi gyermek lakodalmas jelenetet, modern Rómeó és Júlia történetet, klasszikus Mary Poppins részletet. Jártunk Rátóton, átéltük a Titoktalanított világ darab kapcsán a láthatatlan dolgok fontosságát, Rádöbbentünk arra, hogy két kamaszlány hogyan tudja megváltoztatni egymás életét 7 nap alatt. Megtanultuk, hogy a növényeket gondozni kell, ha gyönyörködni akarunk bennük, továbbá egy egér farkincájával is lehet bőséges töltött káposzta adaghoz jutni.

Az eddigi szokásoktól eltérve a színjátszó csoportok játékát a zsűri Arany, Ezüst és Bronz minősítéssel értékelte. Köszönöm a gyerekek kitartását, a kollegáim felkészítő munkáját, akik nálunk a gyermekeket értékelik és értékessé teszik.

Kellemes napot töltöttünk együtt gyermekek, kollegák, szülők és nagyszülők.

Minden csoportnak külön köszönöm a megjelenést, a műsorszámot és azt, hogy jelenlétükkel emelték találkozónk színvonalát.

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi kirándulás

29.
JÚN.

Igazgatói beszámoló elküldése fenntartónak

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

HANG SZÍN TÉR 2.0 - Alkotótábor

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE