TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tanulni jó! – ÉlményMűhely az Illéssy-középiskolában

2022. 11. 09. 21:44 | HÍREK

2022. november 4-én Szabó Ildikóval az ÉlményMűhely pedagógiai vezetőjével (Bonis Bona – „A Nemzet Tehetségeiért” Díjas matematika-fizika tanárnő, a Magyar Tehetséggondozó Társaság Tagja) és Mihály Judit tehetséggondozó tanárnő vezetésével kreatív iskolai délelőttöt tartottunk.

A diákok aktív közreműködésével egy óriás fraktált, egy úgynevezett Sierpinski tetraédert építettek az iskola udvarán. Munka közben izgalmas bepillantást nyerhettek a fraktálok világába. A fraktálok története az 1900-as évek elején kezdődött, először matematikusok definiálták, de azóta kutatások eredményei igazolták, hogy nemcsak a tudományban (informatika, biológia, fizika, kémia), hanem a természetben és a művészetekben is jelen vannak. A résztvevők az arány, a hasonlóság, felszín, térfogat, dimenzió, hálózat, gráf fogalmakat újszerű megközelítésben alkalmazzák, miközben a hatalmas építmény a rendezvény különleges látványelemeként is funkcionál.

A program folytatásaként: Tervezz! Építs! Kódolj! Tervezd meg és készítsd el a legjobb robotfocistát, a 4D FRAME robotot!címmel az ÉlményMűhely ROBOT-foglalkozásán résztvevő diákok egy újszerű robotikai és a 4D Frame építőkészlet kombinálásával készíttek guruló, lábakon járó, zenélő, harcoló, focizó robotokat. Ezek a fényhatásokra reagálnak, és amiket akár saját mobiltelefonjukkal vagy egy egyszerűen elsajátítható számítógépes programmal irányítanak és programoznak is.

Ezt az izgalmas, élménnyekkel teli délelőttöt a Robotok a matematika világában NTP-INNOV–22-0091 azonosítójú pályázat tette lehetővé. A tanév folyamán szakköri foglalkozások keretében folytatjuk tovább a munkát.

 

Horváth Éva tanárnő

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Kimeneti mérések lezárásához kapcsolódó adatok megküldésének határideje a Hivatal részére

30.
NOV.

Kimeneti mérések lezárásához kapcsolódó adatok megküldésének határideje a Hivatal részére

30.
NOV.

Bemeneti mérések ideje (szövegértés-matematika-természettudomány-nyelvek)

30.
NOV.

Kimeneti mérés adatainak megküldése

30.
NOV.

11. évfolyam kimeneti mérés adatszolgáltatás

30.
NOV.

Tanfelügyeleti ellenőrzés teendőinek megszervezése, rögzítése - OH honlap. Dokumentum feltöltés: Ped.prog., Szmsz, Házirend.

30.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE