TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tisztelt pedagógusok, kedves barátaim!

2017. 06. 02. 10:47 | HÍREK

A Baptista Szeretetszolgálat pedagógus szakemberei nem napokra és hetekre, nem hónapokra és évekre, most már sokkal inkább évtizedekre terveznek. Ezért dolgoztuk ki sok egyéb mellett értékeiben mindenképpen sajátos, országos hálózathoz tartozó tehetséggondozó rendszerünket, ezért alakítottunk ki olyan viszonyt az intézményeinkben dolgozó tanítókkal és tanárokkal, valamint más területeken kiválót alkotó szakembereinkkel, hogy ugyanazt érezzék, mint mi, vezetők, a fenntartó képviselői: érezzék azt, hogy „a baptista iskola több mint iskola".

Sorolhatnám most a közhelyeket, kereshetnék érveket a dicséretre. Nem teszem. Nem teszem azért, mert mindezek nélkül is egyértelmű, hogy kisebbek és kevesebbek volnánk a munkátok nélkül, és ezt az áldozatvállalást őszinte hálával kell most megköszönnöm.      

A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek folyosóit járva láttam és megtanultam azt, hogy valóban sokféle pedagógiai módszer létezik – egyik hatékonyabb a másiknál. Ezek mind feltűnő és támogatásra méltó kezdeményezések. Mégis, lelkemben egyértelmű valósággá vált a Hit abban, hogy a legjobb pedagógiai módszer: a Szeretet!  A feltétel nélkül való Szeretet. Ezt a Szeretetet pedig hitre való nevelés is követhet. 

Talán ez lehet az a nap, a pedagógusok napja lehet egy jó alkalom ahhoz, hogy megértessük, megláttassuk az elfogadás jelentőségét. Jézus nagyon keményen fogalmazott: „Aki megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem,  jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik." (Mt.18,6.)

Nem is olyan régen történt, amikor egy hivatásában megőszült iskolaigazgató éppen beszélni kezdett volna a baptista oktatási intézmény diákjai és kollégái előtt. Tudom, mert ott voltam, emlékszem rá –ha becsukom a szemem, itt az időtlenség vetítőjén a pillanat. Már vette volna a levegőt a megszokott ünnepi frázisok gyűjteményének elmondása előtt, már láttam, ahogy diák és szülő álmosan sóhajt. Aztán hosszú, negyven esztendős tanári és intézményvezetői pályafutásának vége felé járva kimondta őszintén: szereti őket és legszívesebben mindegyikőjüket megölelné. 

Bizonyosan nem volt könnyű akkor erről ilyen nyilvánosság előtt számot adnia. De akkori hitvallása számomra máig erőt ad ahhoz, hogy vallomást tegyek újra és újra saját szeretetem, tiszteletem és köszönetem felől. És megismételjem azt is, amiért hitem szerint együtt dolgozunk: megerősítsem a reményt abban, hogy a baptista iskola több mint iskola.  

Isten áldását, családjuk boldogságát és további szakmai sikereket kívánok a 2017-es Pedagógus Nap alkalmából!

 

Szenczy Sándor,

a Baptista Szeretetszolgálat elnöke

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.

Alakuló értekezlet, munkaközösségek, munkacsoportok értekezlete - Osztályozó- és javítóvizsga konzultáció

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE