TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Varga Mihály pénzügyminiszter a Kőrösi Baptista Gimnáziumban tanórát tartott

2024. 03. 06. 13:17 | HÍREK

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/varga-mihaly-penzugyminiszter-tanorat-tartott-a-diakoknak-video-2581414

oldalról átemelve:


Ismét személyesen tartott tanórát Varga Mihály pénzügyminiszter. A jubileumot ünneplő Pénz7 programsorozat keretein belül, a korszerű pénz-kezelés és digitális biztonságról tartott előadást a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium diákjainak.

A különleges tanórán Varga Mihály a korszerű pénzkezelésről és a digitális biztonságról is előadást tartott. Az úgynevezett Pénz7-en felhívják a diákok figyelmét a pénzügyi tudatosságra. Idén több mint 200 ezer diák vesz részt a programsorozatban. A programsorozat hatása már több területen is kimutatható. A OECD mérések szerint jelentősen javult a fiatal felnőttek pénzügyi tudatossága, valamint a lakosság pénzügyi ismerete - erről már a köznevelésért felelős államtitkár beszélt. 

A tudósításban Varga Mihály többek között rámutatott: "Egyszerre szeretnénk arra a figyelmet felhívni, hogy a pénz kezelése felelősséggel és veszélyekkel jár. Ugyanakkor meg segíteni szeretnénk abban, hogy ez a pénzhasználat, akár a virtuális térben történik, akár a fizikai készpénzhasználattal, az minél biztonságosabb legyen."

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár: "Az OECD mérések szerint a magyar diákok jól szerepeltek. Az egyik területen pedig, ami különösen is a hozzám tartozó terület, ez a pénzügyi tudás kategóriában a 39 országból a negyedik legjobb helyet szerezték meg."

A közigazgatási államtitkár azt mondta: fontos, hogy a diákokon keresztül a szülőket is elérjék, és beszélgetéseket kezdeményezzenek a családokban a pénzügyi tudatosságról, a megtakarításról és az öngondoskodásról.

Túri Anikó közigazgatási államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium: "Fontos, hogy a gyerekeket, a diákokat megszólítsuk, segítsük a pénzügyi tudatosság megismerésében, lényegében megértésében és tán ami a legfontosabb, hogy készség szinten tudják kezelni a pénzügyi ismereteket."

10 év, több ezer iskola, több mint egy millió diák - ezek is a jubileumot ünneplő Pénz7 programsorozat elért eredményei.

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE