TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Velünk történt: hírek a seregélyesi baptista óvodából

2018. 10. 12. 16:40 | HÍREK

Őszbe borult az óvoda

 

Október első hetére „Őszanyó, ősztündér” készítő versenyt hirdettünk a gyerekek és szülők részére. Zöld óvoda révén a barkácsolás eszközeként gyakran használunk természetes anyagokat, erre ösztönözve a jelentkezőket a pályázat része volt, hogy természetes anyagokból készüljenek a művek. A versenynek nagy sikere volt, mindenféle, szebbnél szebb alkotások készültek, amelyek ma is aulánkat díszítik.  A zsűrinek nehéz dolga volt kiválasztani a sok őszanyó és ősztündér közül a legszebbet, ezért mindenki jutalomban részesült.

 

Szüreti mulatság

 

Ezen a napon az egész óvoda összegyűlt. Az időjárás kedvező volt, így az udvaron tartottuk a már hagyományként tartott szüreti mulatságunkat. A reggeli órákban a szülői munkaközösség tagjai készítették el a gyerekeknek a magyaros ízeket őrző falatkákat, amit a délelőtt folyamán fogyaszthattak el. Az ünnepséget a Néptánc Tehetségműhelyes gyerekek tánca nyitotta meg, amit táncház követett. A délelőttöt sok program színesítette. A gyerekek megismerkedhettek a mustkészítés folyamatával, majd vidáman kóstolták az elkészült munka gyümölcsét. Mindenki kedvence volt a csőszös játék, az ügyesebbek szőlőt csenhettek a koszorúról.

Szüreti hagyományként a gyerekek pónin lovagolhattak, majd a csoportok közös lovaskocsikázásra indultak. Sok élménnyel gazdagodtak a gyerekek ezen a napon.

 

Kirándulás a Dinnyési-fertőre

 

A nagycsoportosok minden évben ellátogatnak a Dinnyési-fertőre, ahol megismerkedhetnek a madarak természetes élőhelyével és a madárgyűrűzés folyamatával. A gyerekek érdeklődve hallgatták a madarakról szóló történeteket, amit Fenyvesi László, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őre mondott el. A gyerekek elsajátíthatták a helyes madárfogást is. A bátrabbak saját maguk engedhették vissza a madarakat természetes élőhelyükre.

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.

Alakuló értekezlet, munkaközösségek, munkacsoportok értekezlete - Osztályozó- és javítóvizsga konzultáció

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE