X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

VII. Országos Baptista Bibliaismereti Verseny az István Király Baptista Általános Iskolában

2022. 05. 09. 20:27 | HÍREK

„Egymást kitartóan, tiszta szívből buzgón szeressétek!”

                                                                                            /Péter 1:22/

 

Versenyünk mottójául választottuk ezt a bibliai idézetet, amely megfogalmazza iskolánk egyik fő nevelési célkitűzését: egymás elfogadását, szeretetét, kölcsönös tiszteletét. Sajnos az elmúlt két évben a pandémia miatt személyes találkozásaink lecsökkentek, helyette az online térben történő kapcsolattartás került előtérbe. Ezért volt nagy öröm számunkra, hogy 2022. május 6-án újra megrendezhettük a VII. Országos Baptista Bibliaismereti Verseny döntőjét, melyet két levelezős forduló előzött meg. Ezek eredménye alapján 13 iskola 45 csapatának 180 tanulója mérte össze tudását iskolánkban.

A felkészülés során a gyerekek elmélyültek a Szentírás megismerésében, tanulmányozásában. A verseny küldetése, hogy a gyermek felfedezze az önmagában rejlő Bibliát, amely nem más, mint a szív és az értelem.

Bibliaismereti versenyünket Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elöke nyitotta meg, majd Durkó István, a Magyarországi Baptista Egyház misszió igazgatója mondott bátorító, igei üzenetet a résztvevőknek. Paróczi Zsolt, a Magyarországi Baptista Egyház oktatási szaktitkára imában kért áldást rendezvényünkre.

A diákok változatos, életkoruknak megfelelő izgalmas, nem mindennapi feladatokat oldottak meg, melynek során több műveltségi területen szerzett jártasságukról kellett tanúbizonyságot tenniük. Néhány közülük: bibliai események kronológiai sorrendbe helyezése, egyházi ünnepeink és időpontjaik párosítása, a Biblia könyveinek szétválogatása, a teremtés napjai és eseményeinek párosítása, a bibliai családfa megalkotása Legó segítségével. A gyerekek tudásuk legjavát adva bizonyították, hogy méltán képviselték iskolájukat ezen a rangos eseményen.

Az eredményhirdetésig vendégeink megtekinthették iskolánkat, valamint a „József története” címmel meghirdetett rajzpályázatunkra tanulóink által készített legsikeresebb alkotásokat. Manuális foglalkozáson is részt vettek, ahol könyvjelzőt készítettek. A várakozás perceiben Szabó Balázs gospel zenész szórakoztatta a gyerekeket dalaival.

Mindenki nagy izgalommal várta az eredményhirdetést. A feszültség oldásaként iskolánk tanulói verssel, dallal és tánccal szórakoztatták a résztvevőket. A gyerekek mosolya, boldogságtól sugárzó arca örömmel töltött el bennünket. Reméljük, idén is elégedetten távoztak iskolánkból!

Bízunk benne, hogy magukévá tették azokat a gondolatokat, melyeket a verseny szellemiségével és a fellépők produkciói által közvetíteni szerettünk volna! Azt, hogy tudjunk örülni az élet apró dolgainak, lássuk meg minden napnak a szépségét!  Bocsássunk meg azoknak, akik megbántottak bennünket, hogy szívünkben a szeretet uralkodjon!

 

Pintér Béla dalszövegének részlete is ezt üzeni számunkra:

 

„Homokba kell írni a szót, ami annyira fáj.
Hagyni kell, hadd vigye a szél!
Homokba írni a bűnt, amivel megbántott más.
Mielőtt megjegyezhetnéd.

És oda kell menni, megölelni,
Akkor is, ha nem te vagy a hibás!
Odamenni, esélyt adni,
Elengedni minden tartozást!”


Deák Szvetlána Ágnes

igazgató


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Országos kompetenciamérés

26.
MÁJ.

Felsős osztálykirándulás

26.
MÁJ.

Belső vizsga 9/kny évfolyam

26.
MÁJ.

Gyermeknapi buszos kirándulás

26.
MÁJ.

Imanap az oktatási Intézményben

26.
MÁJ.

Intézményi Pedagógus nap

26.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE