TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

VIK iskolánk tanulója részt vett a Worldskills 2022 versenysorozat világbajnoki döntőjén

2022. 11. 09. 14:54 | HÍREK

2022. október 23-26 között a svájci Luzern volt a házigazdája a Worldskills 2022 versenysorozat szakács és pincér (restaurant service) világbajnoki döntőjének. Magyarországot iskolánk 12.F osztályos tanulója Rabb Patrícia képviselte, aki négy napon keresztül éles versenyszituációkban mutatta be szakmai elméleti és gyakorlati tudását a világ többi versenyzői, a neves zsűri és több ezer érdeklődő előtt.

A verseny fő célja, hogy objektív módon kiderüljön, mely ország mely versenyzője rendelkezik jelenleg a világon a legjobb kompetenciákkal a pincér szakterületen. Patríciának – versenyzőváltás miatt – csak 4-5 hónapja volt a felkészülésre, míg mások 2-3 éve erre készülnek. A felkészítést Bori Márk tartotta, aki megfelelő szakmai tapasztalattal bír a worlskills és euroskills versenyek lebonyolítását illetően, sőt szakértőként az idei versenyen zsűrizett is. Az egész versenysorozat hazai működtetését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzi. Természetesen iskolánk több szakoktatója is segítette Patrícia felkészülését, akiknek ezúton is köszönjük a munkájukat!

A négy nap alatt volt fine dining dinner, banquett dinner, casual dinner élőmunkás feladat, de volt szalvétahajtogatás, lazac filézés, flambírozás, dekantálás, gyümölcsfaragás, koktélkészítés, kávékészítés és elméleti tesztkitöltés feladat is. A helyszínen igen sokan szurkoltunk Patríciának, aki végül a 21.helyen végzett, melyhez ezúton is gratulálunk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hazánkat egy ilyen neves szakmai versenyen iskolánk tanulója képviselhette! Felejthetetlen élmény volt, melyről Patrícia majd személyesen is beszél.

Több összefoglaló is megtalálható a különböző közösségi oldalakon, melyből egynek a linkje a következő: https://youtu.be/hgFUN4ypjuQ

 

Balogh Judit - igazgatóhelyettes

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum Szakképző Iskola és Gimnázium

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Év végi zárás a 9-12.évfolyamokon

18.
JÚN.

Év végi osztályozó értekezlet

18.
JÚN.

Tanévzáró osztálykeretben

18.
JÚN.

DÖK nap

18.
JÚN.

9-11. évfolyam osztályozó konferenciák

18.
JÚN.

Egészségnap (projektnap)

18.
JÚN.

Legfittebb Széchenyista verseny

18.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE