TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

XIII. Országos Zeneiskolai Kürtverseny, Kisújszállás

2019. 03. 13. 17:54 | HÍREK

A Baptista Alapfokú Művészeti Iskola immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett országos tanulmányi versenyt, az Országos Zeneiskolai Kürtversenyt.

A rendezvény 2019. március 8-án ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ahol Dr. Kovács Tibor Kisújszállás város alpolgármestere, valamint a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy képviseletében
dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató úr köszöntötte a megjelenteket.

A verseny bírálóbizottságát a szakma elismert művészei és tanárai alkották. Hetyei József kürtművész – tanár, a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tanára; Berki Sándor a Danish Chamber Orchestra, valamint a Magyar Rádió Zenekarának szóló kürtöse; a zsűri elnöke Dr. Endrődy Sándor a Magyar Állami Operaház kürtművésze, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának docense.

Az előválogatók után - az ország negyven művészeti iskolájából - fogadhattuk a kisújszállási döntőbe bejutott legjobb hatvanhat kürtös növendéket. A négy korcsoport versenye két fordulóban zajlott.
A versenyzőknek a - versenykiírás szerint - mindkét fordulóban egy-egy kötelezően választott, valamint egy-egy szabadon választott művet kellett előadniuk. A versenyzők az idei évben is magas színvonalon teljesítettek. Számos kiemelkedő tehetség - igényesen kidolgozott - produkcióját hallhatta a közönség.
A zsűri az első és a második korcsoportban megosztott helyezéseket és különdíjakat adott ki.

Nagy öröm volt számunkra, hogy hosszú idő után kisújszállási kürtös is bejutott az országos döntőbe. Szeretettel gratulálunk Szél Bencének, aki a XIII. Országos Zeneiskolai Kürtversenyen méltóképpen képviselte iskolánkat. Felkészítő tanára Szálkai János, zongorán közreműködött Zádor Izabella.
A záróünnepségen Szél Bence átvette a Mellofon Fúvós Együttes különdíját.

A verseny résztvevői március 9-én este a Mellofon Fúvós Együttes koncertjét hallhatták, melyen közreműködött a Városi Vonószenekar.

Jó érzés volt számunkra - a verseny ideje alatt - régi ismerősként üdvözölni azokat a felkészítő tanárokat és versenyzőket, akik évek óta részt vesznek ezen a megmérettetésen. Megkülönböztetett figyelemmel köszöntöttük az első alkalommal Kisújszállásra látogató kollégákat és növendékeket.

A három napos verseny megvalósításába befektetett munkánk viszonzásaként nagyok sok pozitív és kedves visszajelzést kaptunk a vendégek és a zsűri részéről. A legnagyobb öröm mégis az volt számunkra, amikor láthattuk a csillogó szemű zenészpalántákat, akiken tükröződött a zene és a hangszerük iránti végtelen szeretet.

A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ, Kisújszállás Város Önkormányzata, valamint különböző szakmai szervezetek, kisújszállási cégek és magánszemélyek támogatták.

Kéki-Széplaki Edit                                                                                                           igazgató


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi kirándulás

29.
JÚN.

Igazgatói beszámoló elküldése fenntartónak

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

HANG SZÍN TÉR 2.0 - Alkotótábor

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE