TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

XIV. Országos Kürtverseny Kisújszálláson

2022. 03. 24. 14:31 | HÍREK

A Baptista Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében 2022. március 4-6. között sikeresen lezajlott a XIV. Országos Kürtverseny.

A jelenlévőket ünnepélyes keretek között Dr. habil Kovács Tibor, Kisújszállás város alpolgármestere köszöntötte, a versenyt a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ képviseletében Szász Veronika területi oktatási igazgató asszony nyitotta meg.

A verseny bírálóbizottságát a szakma elismert művészei és tanárai alkották. Győrfi Péter kürtművész-tanár,a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola tanára; Berki Sándor kürtművész, a Danish Chamber Orchestra, valamint a Magyar Rádió Zenekarának szóló kürtöse; a zsűri elnöke Dr. Endrődy Sándor a Magyar Állami Operaház kürtművésze, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának docense.

Az előválogatók után, az ország negyven művészeti iskolájából fogadhattuk a kisújszállási döntőbe bejutott legjobb ötvenhét kürtös növendéket. A négy korcsoport versenye két fordulóban zajlott.
A versenyzőknek a - versenykiírás szerint - mindkét fordulóban egy-egy kötelezően választott, valamint egy-egy szabadon választott művet kellett előadniuk. A verseny folyamán számos ifjú tehetség mutatkozhatott be a Vigadó Kulturális Központ színpadán. A zsűri mind a négy korcsoportban megosztott helyezéseket és különdíjakat adott ki.

A XIV. Országos Kürtverseny kiemelt jelentőséggel bír, mivel a koronavírus járvány alatt a hangszeres versenyek többnyire online formában valósultak meg. Ebben az időszakban a hangszertanulást a személyes kapcsolatok hiánya mellett még tovább nehezítette, hogy nem volt lehetőség koncertek megszervezésre, fellépésekre, színpadi jelenlétre. Nagyon örülünk, hogy mind ezek után a XIV. Országos Kürtversenyt hagyományos módon rendezhettük meg. Köszönet a tanároknak, diákoknak kitartásukért, odaadó munkájukért, elhivatottságukért, a zene szeretetéért.

A három napos rendezvény keretén belül 2022. március 5-én 19:00 órától a Vigadó Kulturális Központban a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola egykori növendékei adtak koncertet. Közreműködött a Városi Vonószenekar Papp László művésztanár vezetésével, valamint a Mellofon Fúvós Együttes Szálkai János karnagy vezényletével.

A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ, Kisújszállás Város Önkormányzata mellett, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft., Cornett Music Kft., FON TRADE MUSIC, Zenetanárok Társasága, valamint a Szolnoki Szimfonikus Zenekar támogatta.

Kisújszállási támogatóink voltak: a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő, Legenda Kiadó, Pannon-Literatura Kft., Kisújszállási Városvédő és Szépítő Egyesület, Mellofon Fúvós Együttes és Balogh Károlyné szalmafonó népművész.

A személyes találkozással megvalósult XIV. Országos Kürtverseny mind pedagógiai, mind szakmai szempontból igazolja, hogy az inspirációs közeg, a tapasztalatok megosztása és a zsűrivel való konstruktív beszélgetések motivációs erőként hatnak a jövő kürtoktatására. Ennek eredményét - reményeink szerint - már a 2025-ben megrendezésre kerülő XV. Országos Kürtversenyen is megtapasztalhatjuk.

                                                                                                               Kéki-Széplaki Edit

                                                                                                                                igazgató

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

„Muzsikáljunk együtt”- kamarahangverseny + képzőművészeti kiállítás, néptánc bemutató

29.
MÁRC.

Osztályozóvizsga szóbeli 11. évf. előrehozott érettségihez.

30.
MÁRC.

3. szülői értekezlet – végzős évfolyamok számára

30.
MÁRC.

Megemlékezés: Virágvasárnap.

30.
MÁRC.

Szabó Balázs dicsőítése/rendkívüli osztályfőnöki óra

30.
MÁRC.

Húsvéti istentisztelet - tervezett időpont

30.
MÁRC.

"Beszámoltató írásbeli vizsgák – Erasmus+ hazaérkezettek"

31.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE