X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

XIV. Országos Kürtverseny Kisújszálláson

2022. 03. 24. 14:31 | HÍREK

A Baptista Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében 2022. március 4-6. között sikeresen lezajlott a XIV. Országos Kürtverseny.

A jelenlévőket ünnepélyes keretek között Dr. habil Kovács Tibor, Kisújszállás város alpolgármestere köszöntötte, a versenyt a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ képviseletében Szász Veronika területi oktatási igazgató asszony nyitotta meg.

A verseny bírálóbizottságát a szakma elismert művészei és tanárai alkották. Győrfi Péter kürtművész-tanár,a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola tanára; Berki Sándor kürtművész, a Danish Chamber Orchestra, valamint a Magyar Rádió Zenekarának szóló kürtöse; a zsűri elnöke Dr. Endrődy Sándor a Magyar Állami Operaház kürtművésze, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának docense.

Az előválogatók után, az ország negyven művészeti iskolájából fogadhattuk a kisújszállási döntőbe bejutott legjobb ötvenhét kürtös növendéket. A négy korcsoport versenye két fordulóban zajlott.
A versenyzőknek a - versenykiírás szerint - mindkét fordulóban egy-egy kötelezően választott, valamint egy-egy szabadon választott művet kellett előadniuk. A verseny folyamán számos ifjú tehetség mutatkozhatott be a Vigadó Kulturális Központ színpadán. A zsűri mind a négy korcsoportban megosztott helyezéseket és különdíjakat adott ki.

A XIV. Országos Kürtverseny kiemelt jelentőséggel bír, mivel a koronavírus járvány alatt a hangszeres versenyek többnyire online formában valósultak meg. Ebben az időszakban a hangszertanulást a személyes kapcsolatok hiánya mellett még tovább nehezítette, hogy nem volt lehetőség koncertek megszervezésre, fellépésekre, színpadi jelenlétre. Nagyon örülünk, hogy mind ezek után a XIV. Országos Kürtversenyt hagyományos módon rendezhettük meg. Köszönet a tanároknak, diákoknak kitartásukért, odaadó munkájukért, elhivatottságukért, a zene szeretetéért.

A három napos rendezvény keretén belül 2022. március 5-én 19:00 órától a Vigadó Kulturális Központban a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola egykori növendékei adtak koncertet. Közreműködött a Városi Vonószenekar Papp László művésztanár vezetésével, valamint a Mellofon Fúvós Együttes Szálkai János karnagy vezényletével.

A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ, Kisújszállás Város Önkormányzata mellett, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft., Cornett Music Kft., FON TRADE MUSIC, Zenetanárok Társasága, valamint a Szolnoki Szimfonikus Zenekar támogatta.

Kisújszállási támogatóink voltak: a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő, Legenda Kiadó, Pannon-Literatura Kft., Kisújszállási Városvédő és Szépítő Egyesület, Mellofon Fúvós Együttes és Balogh Károlyné szalmafonó népművész.

A személyes találkozással megvalósult XIV. Országos Kürtverseny mind pedagógiai, mind szakmai szempontból igazolja, hogy az inspirációs közeg, a tapasztalatok megosztása és a zsűrivel való konstruktív beszélgetések motivációs erőként hatnak a jövő kürtoktatására. Ennek eredményét - reményeink szerint - már a 2025-ben megrendezésre kerülő XV. Országos Kürtversenyen is megtapasztalhatjuk.

                                                                                                               Kéki-Széplaki Edit

                                                                                                                                igazgató

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Országos kompetenciamérés

26.
MÁJ.

Felsős osztálykirándulás

26.
MÁJ.

Belső vizsga 9/kny évfolyam

26.
MÁJ.

Gyermeknapi buszos kirándulás

26.
MÁJ.

Imanap az oktatási Intézményben

26.
MÁJ.

Intézményi Pedagógus nap

26.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE