TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Zenepedagógiai díjat vehetett át Papp László, a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára

2020. 10. 16. 16:30 | HÍREK

Zenepedagógusokat díjazott a Magyar Művészeti Akadémia. Az MMA Zeneművészeti Tagozata ebben az évben több elhivatott zenepedagógus mellett Papp László gordonkatanár kitartó és fáradhatatlan pedagógiai munkáját ismerte el. A díjátadó 2020. október 7-én ünnepélyes keretek között zajlott, melynek a Makovecz-szalon adott otthont.

A díjátadón Papp László tanár úr egykori növendékének, dr. Pólus Lászlónak - a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar tanszékvezető tanárának, valamint a Magyar Állami Operaház szóló csellistájának - a díjazott munkásságát méltató gondolatai hangzottak el:

„A Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és a Kisújszállási Zeneiskola tanárát, Papp Lászlót ünnepeljük ezekben a percekben. A két intézményben végzett munkája mindig szorosan összekapcsolódott: Kisújszálláson a gyermekek zenei és hangszertechnikai tudásának megalapozása, a zene szeretetével való beoltása, Debrecenben a serdülőkorú, leendő főiskolás vagy zeneakadémiai növendékek zenei ízlésének további formálása, a nagyívű látásmódra és kitartó munkára nevelés zajlott. Egykori diákjai – akik ma már hazai és külföldi szimfonikus zenekarok tagjai, vagy zenetanárok – örvendve emlegetik azokat a vonószenekari próbákat, melyeket Papp László tartott. Hosszú évekre elegendő útravalóval látott el hegedűst, csellistát, nagybőgőst. Senki sem tudta, honnan merít energiát a folyamatos tanításhoz, mindkét helyén zenei versenyek és vizsgák előtt a hivatalos óraszámon felül tartott főtárgy órákat. Ennek meg is lett a gyümölcse: 25-30 éves időtávban visszatekintve szignifikánsan magas azon tanítványainak száma, akik Szolnokon, a Friss Antal Országos Gordonkaversenyen, és/vagy a kecskeméti Országos Középiskolai Csellóversenyen, nemzetközi ifjúsági versenyeken helyezést és különdíjakat érdemeltek, illetve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre felvételt nyertek. Mi lehet a titka? Annak bizonyára meggyőző ereje volt, amikor a tanítvány kezéből kivéve az iskolai hangszert olyan hangon játszott elő, mintha az a cselló legalább egy százéves olasz mestercselló lenne! Tehetségének kisugárzása mellett rendkívül tudatosan, hosszútávú tanítási folyamaton vezette át tanítványait, amit ők felsőfokú tanulmányaik során önállóan tudtak folytatni az ottani mestereik által támogatva.

Papp László tanításmódszertani jegyzete néhány évvel ezelőtt a Pécsi Tudományegyetem gondozásában jelent meg (elektronikus formában), mely írása a szakmai tárgyú fejezetek mellett személyes hangvételű írásokkal kiegészülve, átfogó képet nyújt a mestertanárról a tanító, tanuló nemzedékek számára.”

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi kirándulás

29.
JÚN.

Igazgatói beszámoló elküldése fenntartónak

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

HANG SZÍN TÉR 2.0 - Alkotótábor

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE