TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Zöldliget hírek decemberben 

2018. 12. 04. 12:57 | HÍREK

Márton nap a Zöld iskolában

November 9-én rendhagyó tízóraizásra –libazsíros kenyérre- hívtuk a kisiskolásokat ezen a reggelen, mert a mondás szerint: „Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik.”

Az 1. b és a 2.a megnyitó műsorában libás dalokat, mondókákat fűztek össze. Papp Sándorné, Zsóka néni elmesélte Márton püspök életét; kihirdette a lámpáskészítő és rajzverseny eredményét. 15 helyszín színes forgatagában, a pedagógusok, sok-sok szülő és gimnazista aktív közreműködésével kaptak változatos élményeket a diákok.

Érsekné Papp Dóra

Matematika versenyeredmények

 

A Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI

2018. november 14-én megrendezett Névadónk hava Alsós Matematikaversenyen Molnár Gábor Dávid 2.a osztályos tanuló II. helyezést, illetve Kovács Virág 2.c osztályos tanuló V. helyezést ért el.

Illetve Molnár Gábor megoldotta a 3. évfolyamosok feladatlapját is, ezért különdíjjal jutalmazták. 

 

 Sok szeretettel gratulálunk a diákoknak!

                                                                                   Bálintné Nagy-Kaszap Ditta

 

 

Speech Competition – Országos meghívásos angol nyelvű érvelő verseny

 

2018. november 15-én, iskolánk másodszor adott otthont országos meghívásos angol nyelvű érvelőversenynek.  Az érvelési technikákat angol nyelven írásban és szóban is már az 5. évfolyamtól kezdve tanítjuk tanulóinknak a két tanítási nyelvű osztályokban.

 

A meghívott iskolákból 7-8. évfolyamos diákok nevezését vártuk. A versenyzők az adott témákban 3-4 percig fejthették ki a véleményüket, oszthatták meg gondolataikat a világról. A zsűri 9. évfolyamos gimnazistáinkból, illetve a meghívott iskolák angol tanáraiból állt.

A hetedikesek kérdése: Mit gondolsz, melyik a legfontosabb találmány? Miért?

A nyolcadikasok kérdése: Mit változtatnál meg a világban, ha tehetnéd?

 

A versenyzők nagyon színvonalas előadásokkal, érvelésekkel, mély gondolatokkal kápráztatták el a zsűrit, illetve gazdagították a hallgatóságot. Iskolánkat a 7. évfolyamból Bán Panna, Debreceni Lili, Kemény Gyula László, a 8. évfolyamból Gábor Adrienn, Mayer Katalin és Varga Bence képviselte. Mayer Katalin 2. helyezést ért el! Büszkék vagyunk tanulóinkra!

 

Köszönöm kollégáimnak a felkészítésben és a verseny megszervezésében, lebonyolításában végzett áldozatos munkájukat!

 

                                                                                               Tóthné Benkő Mónika         

                                                                                                              igh.

 

November 20-án kékbe borult a világ és a Zöldliget Iskola is!

November 20-án iskolánk is csatlakozott a Gyerekjogok Világnapi eseményekhez, és mi is kékbe öltöztünk ezen a napon.

1989-ben ezen a napon írták alá az ENSZ gyermekjogi egyezményét, amely kimondja, hogy a földkerekség minden gyerekének joga van a biztonsághoz, tiszta ivóvízhez, élelmiszerhez, orvosi ellátáshoz, az egyszeri és megismételhetetlen gyerekkorhoz. Joguk van ahhoz is, hogy információt kapjanak az életüket érintő fontos kérdésekről, elmondhassák a véleményüket, mi felnőttek pedig figyeljünk rájuk. A közélet, a média, az üzleti élet, a kultúra és a szórakoztatóipar számos területén fordított napot tartottak, ahol a fiatalok kipróbálhatták magukat a felnőttek világában.

 

Koncertek és rendkívüli osztályfőnöki órák

Nagy örömünkre november 19-én ismét itt járt az iskolánkban Szabó Balázs gospel énekes. A hétfői napon a Ligetben adott koncertet.  Az énekes dalai Istenről, az Ő szeretetéről szóltak. Többször megénekeltette a közönségét. A hatodikosaink még táncra is perdültek.

November 23-án, pénteken a Zöld iskolarészben mindkét évfolyamnak rendkívüli osztályfőnöki órákat tartottak. Balázs énekelt, Dobozi Sanyi pedig kisfilmeket vetített. A téma a közösségépítés, az önzés és a remény voltak. A filmek nagyon jól bemutatták a különböző magatartásokat. Balázs pedig rávezette a gyerekeket a helyes viselkedésekre. Volt közös éneklés, csak úgy zengett az osztály! Az óra végén kérdéseket tehettek fel a gyerekek, autogramot adott Balázs. Nagyon tetszett az énekesnek, hogy a 2.a osztályba behívták, és mindenkinek volt hozzá kérdése. A 2. c osztályosok is igen izgatottak voltak, hogy együtt ebédelhettek a vendégeinkkel.

Rendkívül hálásak vagyunk Szabó Balázsnak és technikusának, Dobozi Sanyinak, hogy ellátogattak hozzánk. Köszönjük, hogy emlékezetessé tették a hit-és erkölcstan órákat!

Munkájukhoz, iskolai szolgálatukhoz sok erőt és Isten gazdag áldását kívánom!

Papp Sándorné Zsóka

Hálaadó nap Seregélyesen

Iskolánk 28 alsós diákja november 22-én egy csodás délutánt töltött Seregélyesen. Az igazgató úr, Sajtos József köszöntője után az ünnepi műsort láthattuk.

Ezt követően a 4 fős csapatokat érdekesebbnél-érdekesebb feladatok várták az osztálytermekben. Lelkesen gyűjtögették a talentumokat, szaladtak egyik teremből a másikba. Sok helyszín várta őket. Az ügyesek és gyorsak mindenhol jártak.

A délután zárásaként Steiner József missziói igazgató igei üzenetét hallgathattuk meg. Minden csapat egy rájuk jellemző díjjal, valamint sok ajándékkal mehetett haza.

Az érdekes feladatokat Buzáné Penzer Anita állította össze. Gratulálunk neki!

Minden seregélyesi kollégának köszönjük szépen a kellemes délutánt, a sok fáradozást. Jó volt együtt tölteni ezt a szép napot!

Nagy Edit

Papp Sándorné

Vers- és prózamondó verseny

November 28-án rendezték meg a 3.- 4. osztályosok vers-és prózamondó versenyét a Liget iskolában.

A rövid megnyitó után, két teremben, évfolyamonként versengtek a kisdiákok a zsűri előtt.

Voltak rutinos előadók, de nagy örömünkre olyanok is, akik most kaptak kedvet első alkalommal a megmérettetéshez.

A zsűrinek ismét nehéz dolga volt, mert igazán felkészült előadókkal találkoztak, akik mind a művek megfelelő választásával, mind az  előadásmóddal feladták a leckét a döntésnél.

A következők eredmények születtek:

3. osztály vers kategória:

I. hely   Virga Vanessza 3.c

II. hely  Csáki Tekla  3.b

III. hely  Kovács Málna  3.c

Különdíj:

Sisa Richárd          3.a

Kemény Lilla        3.a

4. osztály vers kategória:

I. hely   Hajostek Hanna    4.c

II. hely   Simon Lilien          4.c

III. hely   Füst- Molnár Milán   4.c

4. osztály próza/ mese kategória:

I. hely     Bálint Hajna   4.c

II. hely    Gellért Janka    4.a

III. hely   Vincze Szofi       4.a

Különdíj:

Tóth Csanád      4.a

Gratulálunk minden résztvevőnek,  jövő ilyenkor ismét várunk Benneteket!

Karácsonyné Kéki Andrea

Mézkóstolás a Zöld suliban

 A mézfogyasztás népszerűsítése céljából már második alkalommal vehettünk részt mézkóstoláson az Agrárkamara jóvoltából. Érdekes ismertetőt hallgathattunk meg a 2.b osztályban a méhek természetéről, a méhészkedésről. Közelebbről megismerkedhettünk néhány eszközzel, kézbe is vehettük, kipróbálhattuk. A vállalkozó szelleműek fel is próbálhatták a védőöltözetet. A rendezvény vidám falatozással zárult.

Maslonkáné Tengely Jolán

Őszi kirándulás

 Tanulmányi kiránduláson járt a 2.b osztály novemberben. Pázmánd környékén, a Természet- és Vadvédelmi, Ökoturisztikai Központban Szarka Piroska vadgazda mérnök látott minket vendégül. A környezetismeret tantárgy anyagához kapcsolódva az őszi erdő jellegzetességeit figyelhették meg a gyerekek egy kellemes kiránduláson. A szokatlanul enyhe őszi időben tett séta alkalmával találkozhattak szarvasokkal, láttak a távolban elrohanó őzeket, borz vakarékot, róka nyomokat.  Jellegzetes állati csontokat vizsgálhattunk meg közelebbről. A téli vadvédelemről, a madarak gondozásáról is hallhattunk érdekességeket.

Maslonkáné Tengely Jolán

 

Adventi készülődés

A Zöldliget Iskola Zöld iskolarészében elkezdődtek az adventi előkészületek. Az iskola apraja-nagyja azon szorgoskodik, hogy hangulatossá, örömtelivé tegye az elkövetkező heteket. December 1-jén a 2.b osztály szülői segítséggel az aulában állított föl egy kandallót az arra járók nagy örömére.

Maslonkáné Tengely Jolán

 

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE